Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți seară, după seria de explozii devastatoare din portul Beirut, că imobilul Ambasadei României a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

 Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară, se mai spune în comunicatul MAE..

Ministerul precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

Articolul precedentCozmin Gușă, despre o posibilă revenire în lupta pentru titlu: FCSB-ul nu o să-și revină, problema este Gigi Becali
Articolul următorCel puțin 78 de oameni au murit și peste 4.000 au fost răniți, după exploziile devastatoare din Beirut