Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat marți la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Sentința nu a fost surprinzătoare, având în vedere faptul că, încă de luni, procurorii Parchetului au  anunţat că susţin cererea Administraţiei penitenciarelor de a comuta pedeapsa cu suspendare într-una cu executare, potrivit Reuters, citată de realitatea.net

 Acesta a primit sentința în dosarul în care era acuzat de încălcarea eliberării condiționate. Dizidentul a fost pus sub acuzare imediat la revenirea în Rusia din Germania. Acesta a primit tratament în străinătate după ce a fost otrăvit de serviciile secrete. Reținerea lui Navalnîi a provocat în ultimele săptămâni un val uriaș de proteste în Rusia, soldate cu mii de persoane arestate. 

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un dosar despre care susţine că este o înscenare, potrivit Agerpres.

Majoritatea colaboratorilor săi apropiaţi au fost consemnaţi vineri la domiciliu de justiţia rusă, la două zile după o serie de percheziţii care au vizat în principal locuinţa soţiei sale, Iulia, şi sediul organizaţiei sale, Fondul de luptă împotriva corupţiei.

Principalul opozant al lui Putin are mai multe dosare pe care le consideră motivate politic, de când a revenit în Rusia la 17 ianuarie. 

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAtac sângeros în SUA. Agenți FBI, ÎMPUȘCAȚI în timpul unei percheziții: 3 morți
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 149. Toni Grecu, victima unui fake news halucinant!