Este alertă de holeră în județul Suceava, după ce în Republica Moldova a fost depistat microbul în probele de apă recoltate din Nistru. Populația este sfătuită să evite scăldatul și să bea apă din surse sigure.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri după-amiază, o atenționare pentru populație și toate unitățile medicale din județ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

 A fost sporită, astfel, atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, fiind asigurată o atenție deosebită respectării regulilor igienico-sanitare. Totodată, rețeaua medicală din teritoriu a fost atenționată să anunțe imediat DSP dacă apare orice susppiciune legată de un posibil caz.

 

Populația a fost și ea atenționată să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate). Totodată, este recomandată respectarea riguroasă a regulilor de igienă privind spălarea mâinilor, precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate. De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în bălți/lacuri a căror apa este necontrolată.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentDavid Popovici este campion mondial și la 100 de metri! Dublă istorică realizată după 49 de ani
Articolul următorCât ne va costa un plin de mâine. Calcul exclusiv – Legile Puterii