Zi crucială pentru următori patru ani. Sunt primele alegeri organizate în pandemie cu măsuri excepționale și o mobilizare de forțe fără precedent. S-au deschis secțiile de votare din toată țara, așadar s-a dat start votului.

Anul acesta votăm cum n-am mai făcut-o niciodată: purtăm mască, ne dezinfectăm mâinile și păstrăm distanța de 2 metri recomandată de autorități. Cel mult cinci alegători au voie simultan în secțiile de votare. Este pentru prima dată în istoria recentă când liderii politici au renunțat la băile de mulțime și campaniile au fost duse, în bună parte, online.

Este important să votați indiferent de preferințele politice pe care le aveți astfel încât să vă simțiți în siguranță în următorii ani – motivul care, de fapt, ne scoate la vot.

Corespondenții Realitatea PLUS sunt în punctele cheie și astăzi, pe tot parcurusul zilei, vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă. Vă aducem toate informațiile în timp real, vă arătăm oră de oră ce fac liderii politici și cine încearcă să fenteze legea. În câteva momente vă spunem și cum va fi vremea în ziua alegerilor, șefa centrului de progonoză va fi în direct cu noi și ne va explica la ce să ne așteptăm pe tot parcurusul zilei. 

Cele aproximativ 18.800 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile locale s-au deschis duminică, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de a alege în 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional, dintre care peste 1.200 în Capitală, cele mai multe în sectoarele 3 şi 6.

Procesul de votare se va încheia la ora 21,00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.

Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată românii fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentSHAKY, firma de confecții și blănuri de lux, a pătruns pe piața din România
Articolul următorElveţienii se pronunţă asupra unei propuneri de încetare a liberei circulaţii cu UE