Astăzi Biserica Ortodoxă Romană este îndoliată și la fel noi toți creștinii care l-am iubit și iubim toată moștenirea duhovnicească și culturală din sfintele mănăstiri pe care cu atâta dragoste Înaltpreasfinția Sa le-a ocrotit! De mic copil obișnuiam să merg în vacanțe în Pelerinajul sfintelor mănăstiri din zona Bucovinei de unde plecam atât de bucuroasă și liniștită ca și când acolo era casa mea… și da casa mea chiar e acolo și este în fiecare lăcaș de cult. Acolo unde este miros de tămâie și se aud rugăciuni… acolo unde candelele sunt aprinse… acolo unde preoții vindecă prin cuvânt. Și acum mă întorc cu drag ori de câte ori am ocazia cu copiii mei pentru a-i face și pe ei să înțeleagă importanța unei legături armonioase cu divinitatea. Mănăstirile noastre au un important rol cultural, fac parte din tezaurul nostru românesc. Opt dintre mănăstiri au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, devenind în timp celebre în toată lumea fiind vizitate anual de mii de turişti români şi străini. Au fost înscrise pe lista UNESCO bisericile mănăstirilor Voroneţ, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, „Sfântul Ioan cel nou” Suceava şi Probota.

Toate aceste minuni au fost posibile datorită acestui om minunat care și-a dedicat întreaga viața Sfintei Biserici – Arhiepiscopul Pimen! Acest om minunat a cărui imagine și munca șacalii au încercat să o sfâșie în mizerie! Lucru imposibil pentru că Înaltpreasfinția Sa încă dinante de a-și cunoaște misiunea pe acest pământ, învățat de mama sa creștină, ducea de două ori pe săptămână lapte din gospodăria lor tuturor săracilor! Toată viața acest om a muncit și s-a rugat pentru toți, și cei săraci dar și cei bogați cu sufletul sărac! A dorit să aducă alinare, vindecare și speranță sufletelor!
Pomenile electorale se uită dar binele și ajutorul oferit necondiționat nu se uită niciodată! Dumnezeu face Minuni prin oameni iar unul din cei aleși de El era chiar Arhiepiscopul Pimen.

Cu toată dragostea și toată admirația astăzi noi românii creștini vă conducem pe ultimul drum, pe drumul recunoștintei pentru toate eforturile depuse pentru neamul nostru românesc și vă rugăm să nu uitați din când în când să vă rugați și pentru noi toți cei rămași aici pe pământ în aceste timpuri în care credința și biserica ortodoxă sunt puse la mare încercare. Rugați-vă cum ați făcut și în timpul vieții, rugați-vă neîncetat ca tot mai mulți să ne revedem în Împărăția Domnului stând la aceeași masă! Iar noi cei rămași în urma vom pune la adăpost toată zestrea culturală ca acest popor să nu rămână fără rădăcini sănătoase!

Drum liniștit!

Articolul precedentCoronavirus România, bilanț oficial. Sunt 196 de cazuri noi
Articolul următorFoto-Video| Grindina a făcut prăpăd în Dâmbovița. Pământul a fost acoperit de gheață