Acuzații și amenințări voalate la adresa României, promovate pe canalele diplomatice ale Kremlinului. „Românii ajută regimul nazist de la Kiev, la fel cum…..au ajutat forțele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, a transmis, pe Twitter, Ambasada Rusiei în Africa de Sud. 

Comentariul a venit ca reacție la o presupusă dezvăluire legată de un grup secret de specialiști NATO, din care ar face parte și români. Agenția RIA Novosti a transmis că „într-una din suburbiile Odessei există o bază secretă a grupului de monitorizare NATO cu echipamente care vă permit să determinați coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri. Specialiștii principali sunt angajați al unui companii militare private din România”, ar fi declarat o sursă din serviciile secrete rusești, care invoca informatori din rândul forțelor ucrainene.

„Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, a comentat Ambasada Rusiei în Africa de Sud.

Mesajul e ilustrat cu fotografii ale mareșalului Ion Antonescu și comandanți ai Armatei române în Al Doilea Război Mondial.

 

 

Articolul precedentAnunțul care dă fiori: Crucișătorul Moskva avea bord două focoase nucleare – Noi imagini cu distrugerea navei. RUȘII cer răzbunare
Articolul următorINFORMARE METEO: intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată