Carnavalul de la Veneția este un festival anual sărbătorit în Veneția, Italia. Carnavalul are loc anual la date diferite și se termină odată cu celebrarea creștină aPostului Mare, la 40 de zile înainte de Paște. Acest festival este cunoscut în toată lumea datorită măștilor extravagante specifice.

Despre Carnavalul Venețian se spune că a început de la o victorie a Republicii Venețiene împotriva Patriarhului din Aquileia, din anul 1162. În onoarea acestei victorii, oamenii au început să danseze și să se adune înPiața San Marco. 

Sub domnia lui Francisc al II-lea al Sfântului Imperiu Roman și mai târziu al Imperiului Austriei, festivalul a fost interzis în întregime în 1797, iar utilizarea măștilor a fost strict interzisă. A reapărut treptat în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade scurte și mai ales pentru sărbători private, unde a devenit o ocazie pentru creațiile artistice. După o lungă pauză, carnavalul a revenit în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția, aproximativ 3 milioane de vizitatori vin în fiecare an la Veneția pentru carnaval.

În anul 2020, Carnavalul de la Veneţia se desfăşoară între zilele de 8 şi 25 februarie, potrivit www.carnevale.venezia.it/en

 

Articolul precedentMii de cupluri căsătorite simultan în Coreea de Sud
Articolul următorOscar 2020 – Lista completă a câștigătorilor