A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina ar putea avea loc astăzi, tot în Belarus. Potrivit negociatorului rus, în timpul întâlnirii dintre cele două tabere, bombardamentele vor fi oprite pe durata discuțiilor. Acest lucru nu s-a întâmplat în timpul primei negocieri care a avut loc luni. Locul în care au loc discuțiile a fost schimbat din motive de siguranță. 

Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia, miercuri seară, anunţă agenţia ucraineană de presă UNIAN, după ce negocierile de luni pentru încheierea unui armistiţiu în urma declanşării invaziei ruse nu au adus un rezultat.

Delegația rusă a ajuns deja de miercuri în prima locație stabilită, transmite Realitatea PLUS. Ulterior , locația a fost schimbată. S-a stabilit că vor fi la Belovezhskaya Pushcha, mai exact în Pădurea Białowieża, care se află la granița Belarusului cu Polonia. 

Potrivit agenţiei ucrainene, acordul pentru participarea la noua rundă de negocieri a fost anunţat de către şeful delegaţiei Kievului, parlamentarul David Arakamia. 

Inițial , potrivit agenţiei ruse TASS, discuţiile urmau să aibă loc în regiunea Brest din Belarus.

„Casa Vânătorului/Hunter’s house” este pregătită să găzduiască cea de-a doua rundă a negocierilor Rusia-Ucraina, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe din Belarus, într-o postare pe Twitter.

„Hunter’s house” este pregătită să găzduiască a doua rundă de negocieri Rusia-Ucraina”, se arată pe Twitter.

 

În imaginile date publicității puțin după ora 16:00, ora României, s-a putut vedea coloana de mașini a delegației ruse, care se îndreapta spre locul de întâlnire. Vorbim despre mai multe mașini de culoare închisă, care se deplasau în coloană. 

Reamintim că prima rundă de negocieri care s-a întins pe parcursul a 7 ore, cu scurte pauze între ele, a avut loc pe 28 februarie și s-a ținut în zona de frontieră a Belarusului, mai exact în orașul Gomel. 

Din delegația ucraineană au făcut parte David Arahamiya, președintele fracțiunii Servitorul Poporului, Alexei Reznikov, ministrul Apărării al Ucrainei, Mihail Podoliak, consilier al biroului președintelui, Andrei Kostin, prim-adjunct al șefului Ucrainei în Grupul de contact tripartit, Rustem Umerov, MP și Mykola Tochytsky, ministru adjunct de Externe. MANDATUL delegației a vizat încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din țară.

DELEGAȚIA RUSĂ a fost reprezentată de ambasadorul Rusiei în Belarus, Boris Gryzlov, deputatul Leonid Slutsky, viceministrul de Externe, Andrei Rudenko, și viceministrul Apărării, Alexander Fomin. La conducerea delegației s-a aflat Vladimir Medinskiy.

Ulterior discuțiilor, negociatorii au discuta cu președinții Rusiei și Ucrainei despre rezultatele primei runde de negocieri. 

Ministrul de Externe din Belarus, Vladimir Makei, spune că negocierile inspiră „optimism prudent”.

„Dacă nu ar exista interferențe externe, atunci sunt convins că procesul început s-ar fi încheiat cu mult timp în urmă. Și poate că nu ar fi nevoie să luăm nicio măsură suplimentară”, afirma Makei. 

Potrivit consilierului președintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak, „părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii”, scrie agenția de presă ucraineană Unian.net.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentGabriel Oprea, după dubla tragedie aviatică: Deplângem, cu durere în inimi, dispariția militarilor căzuți la datorie
Articolul următorBilanț coronavirus 3 martie: 5.953 cazuri noi și 114 decese