Un adevărat fenomen la nivel mondial, burgerul reprezintă cea mai populară mâncare a momentului. În orice țară ai ajunge, există cel puțin un loc care să se laude cu cel mai bun preparat de acest fel, indiferent că vorbim de un bar modest sau chiar despre un restaurant cu stele Michelin. Rege necontestat al mâncărurilor de tip fast-food, burgerul își are originile în orașul Hamburg din Germania, deși mulți îl consideră un preparat specific bucătărie americane. O bucată de carne de vită tocată, asezonată cu condimente și gătită pe grătar, cu cartofi prăjiți, ceapă, roșii, felii de brânză sau alte adaosuri, toate acestea puse între două chifle pufoase înseamnă masa perfectă pentru majoritatea dintre noi. Chiar dacă pare simplu de făcut, unii oameni au dus burgerul la rang de artă, astfel că astăzi există produse extrem de cunoscute peste tot în lume.

Salisbury Steak

În America, burgerul este considerat o adevărată comoară națională. Nu este de mirare că unul dintre cele mai populare preparate de acest felsoi se găsește în această parte a lumii. Creat la sfârșitul anilor 1800 de renumitul medic american James Henry Salisbury, burgerul suculent s-a dovedit a fi o modalitate ieftină de- a obține cantitatea zilnică necesară de proteine. Pe lângă tradiționala carne de vită tocată, Salisbury Steak include ceapă și lapte, dar și ouă și pesmet, pentru a ține laolaltă celelalte ingredientealimente laolaltă. Burgerul Salisbury Steak se pregăteșteface adesea pe grătar sau în cuptor, dar poate fi și prăjit.

Hamburger

Este unul dintre cele mai renumite tipuri de burgeri la nivel global și se prezintă sub forma unui sandwich format dintr-una sau mai multe chiftele așezate într-o chiflă sau un rulou de pâine. De regulă, carnea este asezonată de diferite ingrediente precum salată verde, castraveți murați, felii de roșii sau de ceapă, maioneză, ketchup ori salsa.

Cheeseburger

Extrem de cunoscut în lumea întreagă, cheeseburger-ul nu este nimic altceva decât un hamburger cu brânză. Diferența este aceea că deasupra bucăților de carne se adaugă și o felie de brânză. Inițial, se folosea brânză americană, după care se punea în burger cheddar, iar mai apoi numeroase feluri de brânzeturi albastre care făceau acest preparat să se topească în gură.

Frita Cubana

Acest tip de burger are origini cubaneze. A fost inventat în Havana, undeva între anii 1930-1940, și era vândut la standuri denumite puestos. Inițial, Frita Cubana era făcut din chifle cubaneze, carne de vită tocată, rondele de ceapă, cartofi prăjiți și boia afumată. Ulterior, burgerul frita a ajuns în Miami și a devenit rapid cel mai popular produs din zonă. În zilele noastre, frita se face cu sos picant de roșii, aceeași carne de vită tocată, ceapă roșie, cartofi prăjiți sărați și chifle pufoase.

Chili Burger

Chiar dacă trădează rețeta clasică deoarece se face cu carne de pui, Chili Burger este la fel de faimos. Vorbim despre o varietate de hamburger ce constă într-o chiflă, carne de pui, ceapă și brânză, completată cu chili con carne. Lângă preparat se servește și garnitura, respectiv cartofi prăjiți.

Burgerul Australian

A apărut pentru prima dată în anul 1940, în momentul în care sfecla roșie a început să fie adăugată peste combinația de ceapă, roșii, salată și carne de vită. Cu toate că și în zilele noastre încă se mai dezbate amestecul inedit, acest burger rămâne un preparat foarte îndrăgit pentru varianta sa remarcabilă de arome – o felie de ananas, carne, sfeclă roșie din conservă, ou prăjit și maioneză chili.

Juicy Lucy

Două restaurante din Minneapolis încă își dispută invenția acestui celebru burger ce are de fapt la bază cheeseburger-ul. Brânza este integrată și topită în interiorul chiftelei din carne, fapt pentru care consumatorilor le trebuie o oarecare experiență pentru a mânca burgerul fără să se ardă cu brânza fierbinte.

Bison Burger

Se spune despre acest tip de burger că are mai puțin colesterol și grăsimi decât alte sortimente, însă are și un preț mai ridicat. Carnea de bizon nord-american folosită pentru preparat este cea care face remarcabil acest burger. În plusPe lângă asta, se utilizează și o chiflă moale, diverse topping-uri precum ceapă, salată, felii de roșii, brânză cheddar ori cartofi prăjiți.

Burgerii sunt întotdeauna o alegere inspirată pentru un răsfăț culinar. Dacă ți s-a făcut poftă de un astfel de preparat fast food, comandă burgerul preferat simplu și ușor de la McDonald’s prin aplicația FoodPanda și bucură-te de o experiență de neuitat!

Articolul precedent„Legile Puterii” Florin Cîțu: Alocațiile vor fi majorate cu un procent “în jurul a 15%”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 32. Noi cu cine votăm?